Teemapäivät kouluilla

Nuorisopalvelu Balanssin koskettavat ja vaikuttavat teemapäivät yhdistävät tarinallisuutta, toiminnallisuutta, keskusteluja ja rentoutuksia.

Luentomme saavat jatkuvasti kiitosta erilaisuudesta ja siitä, että “vihdoin luento jota jaksaa kuunnella.” Luennot rakennetaan nuorilta tulleiden elävien elämäntarinoiden pohjalta. Kaikkiin teemapäiviin sisältyy yhteisluennon lisäksi myös toiminnalliset keskustelutunnit.

Tiedustele teemapäivää myös sinun koulullesi! Palvelemme mielellämme kouluja kaikissa heidän toiveissaan!

Luennot ja teemapäivät tilattavissa kouluunne!

Elämyksellinen päihdevalistus

Päihdevalistuksen tulee olla nuoria lähellä. Faktat tulisi muistaa vielä illalla. Ja seuraavana vuonna. Hyvä päihdevalistus tarjoaa sykettä, aitoja faktoja ja elämäntarinoita. Hyvä päihdevalistus muuttaa asenteita. Lukuisten palautteiden pohjalta voimme todeta, että meidän valistus on juuri tällaista.

Lue lisää

Höllääjät -stressikoulutus

Stressi on aikamme vitsaus. Silti se on hallittavissa. Stressinhallinnan menetelmämme perustuvat tietoisuustaitoihin (mindfulness), rentoutusharjoituksiin sekä keskusteluun voimavaroista.

Lue lisää

Koulu- ja nettikiusaamisaiheet

Koulu- ja nettikiusaaminen koskee liian monia. Luentomme aiheesta on havahduttava ja taatusti oppilaisiin vaikuttava! Rohkaisemme myös puuttumiseen ja annamme käytännön vinkkejä kiusaamistilanteiden puheeksi ottamiseen.

Lue lisää

Vanhempainillat

Vanhempiin on tärkeä vaikuttaa. He ovat lapsen ja nuoren ensisijaiset kasvattajat. Tuomme vanhempainilloissa rehellisesti esiin nuorten maailman karujakin puolia. Vanhempainiltamme ovat vuorovaikutuksellisia, ja niissä myös jokainen vanhempi saa halutessaan tulla kuulluksi.

Sisäinen säihke–koulutus

Nuoren itsetuntoa ja hyvää oloa tukeva teemapäivä. ”Oot arvokas ja rakastettava ihminen juuri tuollaisena kuin olet.” Tämän sanomme ääneen. Ja tämän sanoessamme näkyvät usein kyyneleet lasten ja nuorten silmillä. Tälle on todella tarvetta.

Lue lisää

EVVK –hyvinvointiluennot

Nuorten elämä on välillä kuin tiheässä viidakossa tarpomista. Siellä on oltava valppaana, jotta pääsee perille. On valittava kulkusuunta oikein. Nuoren jokainen valinta muokkaa tätä kulkusuuntaa. Riskikäyttäytyminen tuo viidakkoon yhä tiheämpiä esteitä.

Lue lisää

Iloista ilmaisua, etevää esiintymistä

Improvisaatioharjoituksia rennolla meiningillä. Opit ajattelemaan ja toimimaan luovasti arkielämän tilanteissa. Saat eväitä esiintymiseen: puheen pitäminen, esitelmä tai jännitystä aiheuttava esiintymistilanne. Räätälöidään myös tilaajan toiveen mukaan. Teemapäivän ohjaa näyttelijä ja kouluttaja Sinikka Moilanen.

Lue lisää

Tiikerin Tavoitepaja –hyvinvointiluennot

Unelmien muuttaminen suunnitelmallisiksi tavoitteiksi. Omaan elämään vaikuttaminen. Itseensä uskominen, omien kykyjen käyttöönotto ja tavoitteiden asettaminen.

Lue lisää

Naurujooga

Hehehehahahahohoho! Kuulostaako pakkonauraminen idioottien harrastukselta? Uskotko kuitenkin naurun ihmeelliseen voimaan? Vapauta ihana idiootti sisälläsi. Lähde rohkeasti kokeilemaan!

Tukea ja neuvontaa oppilaille

Näin juuri! Tulemme kouluusi oppilaita varten. He saavat etukäteen miettiä ja listata mieltä painavia kysymyksiä. Näihin ammattilaisemme sitten vastaavat. Mahdollisuus sekä yksilö- että ryhmäkeskusteluihin. Suosittelemme lämpimästi, tämä voi avata oppilaille aivan uuden suunnan!