22.4.2014

Yrittäjä, televisiosta tuttu ”Supermarjo” Marjo Niittyviita

"Supermarjo" Marjo Niittyviita

Millainen päivä sinulla on tänään ollut? Mitä projekteja on juuri nyt työn alla?

Olen viettänyt aikaa aika paljon tietokoneella ja puhelimessa tehden tarjouksia kesän ohjelmista asiakkaille. Iltapäivällä lopetin työt jo klo 15, koska olin luvannut loppupäivän ulkoilla ja touhuta lasten kanssa. Iltapäivä kuluikin hiihdon ja puistoilun merkeissä ja illalla leivottiin unelmakääretorttua.

Olen lupautunut kevään ja alkukesän aikana pariin uuteen ja ihanaan tv-ohjelmaan ja toista niistä työstän parasta aikaa. Muuten aika menee monipuolisten ohjelmapalveluiden tuottamisessa.

Olemme saaneet televisioissa ihastella, että olet aktiivinen ja aikaansaava ihminen. Mistä energia kumpuaa ja miten saat valjastettua sen päivittäin käyttöön?

Energia kumpuaa yksinkertaisesti onnellisesta elämästä lähipiirini kanssa. Kun olen onnellinen omieni kanssa, saan siitä niin paljon energiaa, että sitä pystyy valjastamaan muihinkin asioihin. En halua myöskään jahkailla asioita, vaan mieluummin teen ne heti ja positiivisella asenteella.

Ei kannata katsoa kolikkoa väärältä puolelta ;). Lisäksi ulkoilen niin paljon päivittäin, että se pitää myös takuulla virkeänä?

Millainen olisi Marjo Niittyviidan täydellisen onnellinen päivä?

Unelma-aamu alkaisi Keski-Euroopan Alpeilla tai Lapin tuntureilla tunnin ulkoilulla joko hiihtäen tai juosten. Sen jälkeen saisimme viettää lasten kanssa päivän touhuten kaikkea sellaista, mitä lapset haluavat tehdä ja illalla nukkumaan mentäessä kaikista tuntuisi siltä, että olipas virikkeellisen onnellinen päivä. Näistä yksinkertaisista asioista muodostuisi itselleni se täydellisen onnellinen päivä

Onko sinulla elämässäsi esikuvia?

Ei varsinaisesti, mutta omat vanhemmat ovat toki lapselle usein tietynlaisia esikuvia. Urheilupuolelta arvostan kovasti Marja-Liisa Kirvesniemeä ja hänen saavutuksiaan elämässä. Suomessa ja koko maailmassa on niin paljon hienoja ihmisiä, joista voi ammentaa oppia elämäänsä.

Jättääkö työ yrittäjänä milloinkaan rauhaan? Mistä asioista ammennat vastapainoa kaikkeen hälinään?

Nykyään uskallan jo irrottautua yrittäjyydestä esimerkiksi loma-aikoina. Ensimmäiset kymmenen vuotta yrittäjänä meni siten, etten pystynyt koskaan olemaan ns. lomalla miettimättä samalla työasioita ja soitellessani ulkomaan reissuistanikin usein Suomeen. Itselleni urheilu ja lapset ovat se asia, mikä auttaa pääsemään totaalisesti pois työympäristöstä. Rakastan myös matkustelua ja se on sopivaa vaihtelua perusarkeen.

Meillä on Nuorisopalvelu Balanssissa nuorille itsetuntokoulutus nimeltään ”Sisäinen säihke.” Miten määrittelisit – mitä voisi olla Sisäinen säihke?

Sisäinen säihke on esim. polte sisällä johonkin asiaan, sellaiseen, mihin on palava intohimo elämässä. Sisäistä säihkettä ei saa tukahduttaa missään nimessä. Se on myös positiivista elämänasennetta, sitä että näkee ympäristönsä ja itsensä positiivisessa valossa.

Vaikuttaa, että olet selkeästi oma itsesi ja se on ihailtavaa. Millaisena näet suomalaisen itsetunnon tänä päivänä?

Pitää paikkansa: Olen jollain tavalla ollut pienestä asti ”oman polkuni tallaaja.” Itselläni on hyvät elämänarvot ja positiivinen minäkuva + elämänasenne.

Osalla suomalaisista on mielestäni vaikeuksia nähdä asiat positiivisessa valossa. Aina halutaan kaivaa se kurja asia lähes joka asiasta esiin ja toki tämä vaikuttaa negatiivisesti myös minäkuvan muodostumiseen. Onneksi löytyy myös ihmisiä, joilla on vahva oma sisäinen visio asioista ja he uskaltavat heittäytyä asioihin täysillä välittämättä siitä, mitä muut mahtavat ajatella asiasta. Yleisesti uskon, että suomalaisten itsetunto on nousukiidossa.

Millaista on Marjo Niittyviidan elämä 10 vuoden päästä?

Toivottavasti samankaltaista kuin tälläkin hetkellä. Pääasia, että minä ja lähipiirini saisimme elää tervettä ja onnellista elämää.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan), kirjailija Tuija Lehtisen kysymys sinulle: ”Milloin ja millä tavalla olet viimeksi yllättänyt iloisesti sinulle tärkeän ihmisen?”

Tänä aamuna mieheni, kun sanoin hänelle, että järjestin aamun työkuviot niin, että Ari voi aloittaa aamunsa poikkeuksellisesti tunnin juoksulenkillä.

Oma kysymys seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Kuvaile itseäsi kymmenellä positiivisella sanalla.