6.8.2013

Videobloggaaja Sonja Hämäläinen

Sonja Hämäläinen

Olet Suomen seuratuin videobloggaaja. Mikäs teki sinusta sellaisen?

Olen itsekin ihmettelyt saamaani suosiota, enkä ole vieläkään varma, miksi juuri mun videoita katsotaan niin paljon. Kuulen usein, että positiivisuuteni vaikuttaa asiaan. Teen myös aika neutraaleja videoita, jotka sopivat monelle ikäryhmälle.

Millainen on Soikun kesä 2013?

Olen aika paljon töissä kesällä kaupassa. Lomalla näen kavereita ja parilla keikallakin tulee käytyä. Kiirettä kyllä pitää. Musta on ihanaa vain olla joskus paikoillaan, että saa olla ajattelematta mitään hetkeen. Oon myös matkustamassa kesän lopulla Lontooseen muutamaksi päiväksi.

Ketä henkilöä ihailet ja miksi?

Ihailen monia näyttelijöitä. Mulla ei ole ketään esikuvaa, mutta tykkään seurata esimerkiksi ulkomaalaisia videobloggaajia. Yksi lemppareistani on livelavalive ja sen seuraaminen on vaikuttanut paljonkin siihen, mitä teen itse Youtubeen. Olen saanut siis häneltä inspiraatiota.

Mitä teet silloin kun et vloggaa?

Olen töissä, näen kavereita tai hengailen muuten vain vaikka kotona. Yritän elää mahdollisimman rennosti ja vähällä stressillä, en siis buukkaa päiviäni koskaan liian täyteen tekemistä.

Hymyilet paljon. Mikä on hyväntuulisuutesi salaisuus?

Mä olen oppinut elämän myötä, että hyvistä asioista pitää osata nauttia. Mullakin on huonoja päiviä, mutta nykyään osaan käsitellä ne paremmin kuin nuorempana. Elämä on lyhyt ja pienistäkin asioista tulisi ottaa kaikki ilo irti. Optimistisuus ei välttämättä käy hetkessä, se pitää oppia.

Mikä on oudoin kommentti, joka videoistasi on tullut?

Jotkut tietää missä oon töissä. Oudoimmat kommentit varmaankin ovat niitä, kun joku tulee kommentoimaan mun videoon, että on nähnyt mun töissä ja vielä sanoo sen paikan nimen 😀 Se on mun mielestä vähän outoa, koska ei sitä tarvitse välttämättä kaikille kertoa. En kuitenkaan lähde poistelemaan näitä kommentteja.

Entäpä piristävin kommentti?

Todella vaikea miettiä yksittäisiä kommentteja. Piristävimpiä ovat olleet ne, jossa joku sanoo miten esimerkiksi mun videot on vaikuttaneet heihin – yleensä positiivisella tavalla. Se on aika makeeta.

Mistä haaveilet?

Haaveilen mukavasta elämästä. Mulla ei ole mitään suurempia haaveita, koska elän päivä kerrallaan. Olisi siistiä elää mahdollisimman hauska elämä ja se varmasti toteutuukin! Ainakin tähän asti on mennyt hyvin.

Pyyhkiikö suomalaisilla nuorilla mielestäsi hyvin vai huonosti? Vai hyvin huonosti?

Mun mielestä ystävämme alkoholi astuu kuvioihin turhan liian aikaisin monilla nuorilla. Siihen pitäisi saada muutos. Muutenkin nuoret ovat erilaisia nykypäivänä kuin joskus aikaisemmin. Maailma muuttuu ja niin ihmisetkin, kai se on ihan normaalia. En kuitenkaan ole sitä mieltä, että nuorilla menisi jotenkin tosi huonosti.

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle – jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Jos saisit olla päivän ihan kuka vain, kuka olisit ja miksi?