12.2.2014

Stand up –koomikko Tommi Tuominen

Tommi Tuominen

Millainen päivä sinulla on tänään ollut?

Mukava päivä Teneriffalla. Olemme täällä viikon koomikkokaverin kanssa kirjoittamassa elokuvakäsikirjoitusta. Aamulla juoksin tunnin lenkin, söin perinteistä Tortilla Espanolaa aamupalaksi ja nyt kirjoitamme käsistä auringonpaisteessa. Ei huono.

Millainen on keikkatahtisi tällä hetkellä?

Tällä hetkellä vietän tosiaan melkein kuukauden lomaa keikoista, mutta syksyllä oli ennätysmäärä keikkoja, eli hyvään tarpeeseen tuli levähtäminen. Keväälle on tullut myös ihan mukavasti keikkavarauksia.

Millä tavalla valmistaudut esiintymiskoitokseen? Onko jotain tiettyjä rituaaleja?

Kirjoitan aina paperilapulla illan settilistan, eli mitkä jutut meinaan kertoa ja se on minulla aina mukana lavalla, vaikka en koskaan enää katso sitä lavalle menon jälkeen. Ennen keikkaa yritän myös muistaa aina vähän avata ääntä ja joskus katselen esim. Louis CK:n keikkatallenteita, että pääsee itsekin huumorimoodiin.

Mikä on paras keikkamuistosi tähän asti? Huomaatko Suomessa alueellisia luonne-eroja keikkatilanteissa?

Muutamia todella hyviä keikkoja on ollut, jolloin tuntuu että jokainen juttu uppoaa. Ehkä yksi hienoimmista keikoista tähän mennessä oli Hämeenlinnan Tomaattien Kong Show, jonka voitimme Haapalan Antin kanssa. Oli hienoa huomata lavalla, että tämä yleisö ei nyt tule nostamaan yhtään lappua ylös. Alueellisia eroja tuntuu olevan itse asiassa todella vähän. Ehkä enemmän on eroa siinä ollaanko jossain lähiöbaarissa, firmakeikalla vai esimerkiksi Stand Up -festareilla, jossa yleisö on tullut nimenomaan katsomaan komiikkaa.

Ketä henkilöä ihailet ja miksi? Entä kuka saa ärsyyntymään?

Noin yleisesti Gandhia ja Dalai Lamaa. Koomikoista Suomessa ehkä Sami Hedbergiä, Niko Kivelää ja Ismo Leikolaa. Maailmalla Louis CK:ta, Bill Burria, Jim Jeffriesiä, Simon Amstellia ja Mike Birbigliaa. Varmaan miljoonaa muutakin tyyppiä, mutta heitä esimerkiksi. Ärsyynnyn joskus esimerkiksi jos joku poliitikko heittää todella raisistisia, suvaitsemattomia yms. kommentteja. Mitään puoluetta tässä nyt erikseen mainitsematta.

Mitä muita asioita elämääsi kuuluu komiikan lisäksi?

Olen opiskellut käsikirjoittamista ja tosiaan kaikenlaista projektia sen tiimoilta on koko ajan käynnissä. Sen lisäksi yritän juuri saada kasaan omaa kuvaus- ja editointikalustoa joilla voisi alkaa tekemään omia sketsejä. 5 muun tamperelaiskoomikon kanssa olemme myös perustaneet Komediapartio-nimisen ryhmän jolla teemme esimerkiksi podcasteja. Tämän lisäksi aika kuluu kauniita sinkkunaisia jahdatessa. 🙂

Mistä virisi kiinnostuksesi stand upiin?

Kauanko olet tehnyt komiikkaa? Olen aina ollut jonkinlainen hassuttelija, mutta Stand Upista sain kuulla ensimmäisen kerran joskus 2000-luvun alussa. Entinen tyttökaverini meni Stand Up -kurssille ja itse seurasin vierestä. Jotenkin sitten pikkuhiljaa innostuin kokeilemaan ja huomasin että mitä kauemmin Stand Uppia tein, sitä enemmän halusin tehdä vain sitä ja jättää muut asiat vähemmälle. Ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Millaista on Tommi Tuomisen elämä 10 vuoden päästä?

Mahtavaa toivottavasti. Omistan kansainvälisen Stand Up -ketjun joka tunnetaan ympäri maailmaa. Minulla on 20 eri asuntoa ympäri maailmaa ja perhe sekä 184 lasta. Olen käynyt kuussa ja kiivennyt Mount Everestille, sekä tehnyt komiikkaa niistä molemmista.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Juulia Turkkilan kysymys sinulle: Onko jotain, jota olet aina unelmoinut tekeväsi?

Olen aina haaveillut maailmanrauhasta.

Oma kysymys seuraavalle haastateltavalle jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Mikä on mietelause jota yrität toteuttaa omassa elämässäsi?