22.4.2016

Laulaja Sandhja

Sandhja

Miten aloitit tänään päiväsi ja mitä kaikkea päivä pitää sisällään?

Kävin kampaajalla ja kynsihoidossa. Myöhemmin illalla vielä HIFK-JYP –peliin laulamaan Maamme-laulu. Huomenna olisi tarkoitus lähteä Israeliin.

Euroviisut häämöttävät edessä. Alkaako fiilis ja jännitys yltyä toukokuuta kohti mentäessä?

Todellakin. Laskin just että enää kolme viikkoa. Siitä tulee ihana reissu. Vasta nyt on alkanut tajuamaan mitä on oikeasti tapahtunut.

Millaisia musiikillisia esikuvia sinulla on ollut?

Mulla on ollut hyvin vähän idoleita. Muiden ihannoiminen on ollu vaikeaa. Mutta oon aina ihaillu tarinankertojia, kuten esimerkiksi J. Karjalainen.

Koetko, että musiikilla on vaikutusvaltaa ja mihin voi parhaiten vaikuttaa?

Itselleni musiikki ja tekstit ovat vaikuttaneet paljon. Ja onhan niitä sellaisia tutkimuksia, että musiikki vaikuttaa huumeen lailla. Tajusin taas musiikin voiman, kun joku nuori tyttö lähetti Instagramissa viestin kuinka on saanut mun biisistä voimaa.

Mikä on aihe, josta maailmassa on liian vähän biisejä?

Maailmassa on liikaa sellaisia hömpötipömpöti-rakkauslauluja. Oon pyrkinyt laulamaan muustakin kuin pelkästä rakkaudesta. Rakkautta on monenlaista. Olen esim. laulanut rakkaudesta esi-isille. Tai siitä että haluaa olla vapaa ja tehdä omia juttuja. Siitä tehdään liian paljon biisejä, että elämäni on sitten eheää kun joku mies tulee ja rakastaa minua.

Mikä on paras vuodenaika ja miksi?

Syksy. Mä oon syksyihminen. Kevät tekee hulluksi. Kun virrat on villeimmillään niin hullut on hulluimmillaan. Keväisin psykiatriset osastot on täynnä maanikkoja. Ja kevät jotenkin pakottaa iloiseksi. Syksy on maatumisen ja melankolian aikaa. Oon rauhallinen luonne ja tykkään siitä siksi.

Milloin ja mistä asiasta nolostuit viimeksi?

Ehkä siitä, että oon ollut viime aikoina vähä känkkäränkkä lähimmille ystäville.

Millaisen unelman tahtoisit vielä elämässäsi toteuttaa?

Ensisijainen unelma mulla on tehdä tätä työkseni. Haluaisin myös laajentaa tekemistä, tehdä biisejä muillekin, opetella tuottamaan eli mennä vähän sinne kameran toiselle puolelle. Ehkä tuottaa palveluita joilla voi auttaa uusia artisteja. Kehittää ja laajentaa musiikkitietämystä ja tekemistä. Jossain vaiheessa haluaisin myös sairaanhoitajana tehdä kriisialueille projektityötä.

Miten kannustaisit epävarmaa nuorta tarttumaan unelmiinsa?

Se lähtee lähipiiristä. Unelmiin tarttuminen on vaikeampaa jos nuorta ei ole kannustettu. Tukipiirin pitää olla turvallinen ja sellainen, jossa saa unelmoida. Suomessa tuetaan liian vähän unelmoimista. Kannustan nuoria uskaltamaan unelmoida. Unelmat eivät ole vaarallisia ja niissä ei menetä mitään. Pitää unelmoida. Olen unelmoinut lapsesta asti tästä. Unelmien kanssa on tärkeä myös olla kärsivällinen. Sun pitää ottaa unelmien kanssa portaat, ei hissiä.

Mikä on paras muistosi omilta lapsuusvuosilta?

Mulla on ollut onnellinen lapsuus. Oon ollut kotona kun äiti oli perhepäivähoitaja. Oon saanut leikkiä paljon ja mulla on ollut tosi vahva mielikuvitus. Lapsuus oli seikkailua. Ei ollut tietokoneita eikä tabletteja. Olin koko ajan ulkona leikkimässä. Oli iso piha ja omenapuita. Eli sellaista idyllistä.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Johanna Puhakan kysymys sinulle: ”Millaiset olisivat unelmiesi treffit?”

Ne olisivat ehkä päivän tai jopa koko viikonlopun kestävät. Käytäisiin ehkä ulkoilemassa ja ehkä luonnossa. Ehkä teatterissa. Olisi kiireetööntä aikaa. Ei mitään tiukkaa aikataulua.

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa?

Mitä tekisit jos voittaisit miljoonaan?