9.10.2015

Stand up -koomikko Sami Hedberg

Sami Hedberg

Olet tehnyt menestyksekkään uran komiikan parissa ja tahti tuntuu jatkuvan. Millaisia projekteja on juuri nyt työn alla?

Tahti jatkuu kovana! Tänä vuonna teen 365-kiertueen, josta tuli juuri kaksi viikkoa sitten Guinnesin maailmanennätys. Tästä eteenpäin jokainen kiertuekeikkani on uusi maailmanennätys. Suuren kiertueen lisäksi tuotamme stand up -klubeja Helsingin Apollossa, Villissä Wäinössä, Manalassa, Bar Bäkkärillä ja Lahden Tivolissa. Tänä vuonna ohjelmistoomme saapuu uusi pikkujoulukiertue Naurukulkuset. Kesän projekteihin kuuluu urheilutapahtuma Pullukka Run ja seitsemän koomikon kesäkiertue Stand Up Finlandia, joiden suunnittelu on myös jo alkanut.

Miltä suomalaisen stand up:n tulevaisuus mielestäsi näyttää?

Stand upin tulevaisuus näyttää hyvältä. Suomalaiset ovat löytäneet taiteenlajin ja jokaisessa isossa kaupungissa on jo melkein omat stand up -festivaalit ja omat klubit. Nuoriso tykkää myös todella paljon ja se on erittäin positiivinen asia. Komediaa ei ikinä ole liikaa.

Mistä oma kiinnostuksesi komiikan tekemiseen alkoi?

Jo pikkupoikana aloin miettimään kaikesta hauskan kautta asioita, myös omat vanhempani ovat aina olleet huumorintajuisia ja se on kuulunut aina meille jotenkin normaaliin elämään. Myös nauraa päivittäin. Stand upin löysin vasta todella vanhana. Varmaan 18-vuotiaana näin Eddie Murphyn stand up –VHS -nauhan ja siitä lähti. Nuorena esiinnyin myös koulussa ja teimme kavereiden kanssa sketsejä.

Kuinka usein sinua pyydetään ”kertomaan vitsi ” tai ”olemaan hauska,” jos paistattelet päivää rannalla tai istuskelet kuppilassa?

Yleensä melkein kerran päivässä jos on paljon ihmisten parissa liikkeellä. Kotona ei sentään ihan joka päivä 😉

Kuka saa sinut itsesi useimmiten nauramaan?

Äitini ja vaimoni Ilona.

Milloin olet viimeksi itkenyt?

Naurusta äsken ystäväni ja stand up -koomikko Niko Kivelän kanssa, kun olimme yhdessä komediamainoksen kuvauksissa. Itkenyt viimeksi kun sain eräältä ihmiseltä erittäin hienon meilin, jossa kirjoitti kuinka paljon hän arvosti tätä työtä / ammattia mitä teen Suomessa ja miten paljon minun huumorini oli vaikuttanut häneen positiivisesti.

Miltä näyttää Sami Hedbergin elämä 10 vuoden päästä?

Paljon projekteja ja komediaa. Tuottamista,mahdollisesti myös jotain ulkomailla ja elokuvien parissa. Eikä unohdeta musiikkia myöskään.

Yksi Nuorisopalvelu Balanssin hyvinvointiin liittyvistä koulutuksista on ”Höllääjät –stressikoulutus”. Mikä on sinun tapasi ottaa rennosti ja höllätä?

Ulkoilma, sauna, auringonlasku, kitaransoitto ja nuotio. Ja Kaikki samaan aikaan 😉

Mitä ajattelet tämän päivän nuorten haasteista? Mitkä ovat nuorten elämän suurimmat haasteet?

Löytää juuri sopiva mielenkiinnon kohde ja työelämä mihin lähteä mukaan. Kaikkea on liikaa ja kiire on kova ja silti kaikki pitäisi saada heti. Asettaa unelmat ja haaveet itselleen ja lähteä pienin askelin eteenpäin. Kaikki on mahdollista, kunhan ottaa kaiken vastaan ja haastaa itsensä tarpeeksi ja miettii juuri tarkasti sen mitä itse todella haluaa tehdä.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Pave Maijasen kysymys sinulle: ”Mitä mieltä olet ydinvoimasta?”

Maailmassa on rajallinen määrä kaikkea. Vain yhdessä toimimalla voimme tietää, miten meidän tulisi elää, jotta kaikki mitä meillä on ympärillä kestäisi ja jatkuisi tulevaisuudessa niin että kehitys olisi kestävää. Kaikki mahdollinen energia, jonka voimme saada, ilman että kulutamme meidän kaunista planeettaa on tervetullutta tällä hetkellä.

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Mikä on kauneinta Suomessa?