5.9.2015

Muusikko Pave Maijanen

Pave Maijanen

Olet tehnyt pitkän ja merkittävän uran musiikin parissa. Miltä suomalaisen musiikin tulevaisuus mielestäsi näyttää?

Jos tarkoitetaan suomalaista ”kevyttä” musiikkia, hyvin se porskuttaa ja kansainvälistyy. Kun tehdään koko ajan enemmän, myös täysosumia tulee enemmän. Markkinointi on meidän heikko kohta, eikä kyse ole pelkästään musiikista. Sinne lisää panostusta, niin eiköhän tuloksia synny.

Olet mukana kohta tv-ruutuihin tulevassa Vain elämää –ohjelmassa. Mikä kokemuksessa oli hauskinta ja mikä haastavinta?

Kokemus oli kovin myönteinen. Hienon porukan kanssa todellista biletystä. Toisaalta 10 päivän urakka oli oikeasti rankka. 14-15 tunnin päiviä ja koko ajan on keskityttävä.

Mikä on maailman kaunein rakkauslaulu?

Tämä on niitä kysymyksiä, johon tulee joka päivä eri vastaus. Tänään se on Leonard Cohenin ”I’m Your Man”

Jos et olisi missään tekemisissä musiikin kanssa, mitä tekisit?

Olisin jollain tavoin tekemisissä jääkiekon kanssa, tai sitten olisin valokuvaaja. Näin ainakin toivoisin.

Mitä asioita harrastat vapaa-ajalla?

Jääkiekkoa ja valokuvausta.

Mitä sanoisit nuorelle, joka unelmoi elättävänsä itsensä musiikilla?

Asiat tulevat ainakin mielenkiintoisemmiksi kulkemalla omia polkuja, kuuntelemalla omaa ääntä. Nykyaika ja valtava musiikin tulva asettaa ankaria vaatimuksia kaikille, jotka aikovat alalle. Koulutuksen kautta voidaan tullan tiettyihin asemiin, esim. klassinen musiikki, jazz? Heille, jotka aikovat pop-rock hommin, en osaa sanoa muuta kuin ONNEA JA MENESTYSTÄ!

Mikä on mielenkiintoisin keikkamuistosi?

On niitä paljon, mutta 1989 keikka Tallinnan laululavalla ehkä 150 000 ihmisen edessä jäi mieleen. Tuolloinhan Virossa jo työnnettiin jalkaa itsenäisyyden oven väliin. Jotkut ovat sitä mieltä, että noista festareista alkoi prosessi, joka johti pari vuotta myöhemmin maan itsenäistymiseen.

Yksi Nuorisopalvelu Balanssin hyvinvointiin liittyvistä koulutuksista on ”Höllääjät –stressikoulutus.” Mikä on sinun tapasi ottaa rennosti ja höllätä?

Olen ”hölläillyt” kesäkuun puolesta välistä kesäpaikassa Pohjois-Karjalassa ja hölläys jatkuu vielä 3 viikkoa. Lätkän pelaaminen on huippuhölläämistä!

Mitä ajattelet tämän päivän nuorten haasteista? Mitkä ovat nuorten elämän suurimmat haasteet?

Minusta suurimmat haasteet alkavat silloin, kun muodostetaan perhe ja saadaan lapsia. Minusta kaiken ydin on KOTI JA KASVATUS. Luulen, että nykypäivän moninaiset ongelmat heijastuvat hajoavista perheistä ja usein sitä kautta lapsien putoamisesta tyhjän päälle.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Olli Lindholmin kysymys sinulle: ”Onko sinulla joku rutiini jonka toistat joka kerta ennen ammattisuoritusta?”

Viimeiset puoli tuntia hiljaa, sitten kulaus Jallua ja menoksi.

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Mitä mieltä olet ydinvoimasta?