5.8.2015

Muusikko Olli Lindholm

Olli Lindholm

Mites tämä päivä käynnistyi ja mitä kaikkea päivä pitää sisällään?

Kun heräsin, tuli heti hyvä mieli kun ulkona on niin hyvä keli. Lähdin skootterilla rantaan uimaan. Haen vielä Kauppahallista ruokaa ja torilta perunoita. Käyn hakemassa divarista kirjoja ja luen kotipihassa kirjaa. Kaveri tulee kolmelta käymään, käydään varmaan metsälenkillä, saunassa ja uimassa. Illalla ehkä ajamaan skootterilla. Tykkään kovasti ajaa skootterilla.

Yöllä on takana jo pitkä ura ja faneja on monen ikäisiä. Mikä on suosion salaisuus?

Ainoastaan ne kappaleet. Bändi on myös rutinoitunut ja motivoitunut. Ohjelmisto on aika laaja. Bändin ei tarvitse ottaa turhan vakavasti, kun rutiinitaso on sen verran hyvä. Nyt voi vaan nauttia.

Keitä ovat musiikilliset esikuvasi?

Koko musiikillinen ura on lähtenyt Pelle Miljoonasta. Oon aina myös tykännyt tosi paljon Vaaran sävellyksistä. Lista voisi olla loputon. Suomi on täynnä hyviä musiikintekijöitä. Myös uusi sukupolvi joka on tullu, oon ihmetelly miten ne voi olla noin taitavia.

Jos et olisi missään tekemisissä musiikin kanssa, mitä tekisit?

Musta piti tulla palomies. Varmaan tekisin nyt niitä hommia.

Mitä eroja näet itsessäsi artistina uran alkuvaiheessa ja nykyään?

80-luvulla meininki oli että juostaan ja hypitään vaikka ei mikään toimisi. 90-luvulla meininki oli että ryypiskellään vaikka ei mikään toimisi. 2000 –luvulla musiikinteko oli jo tosi tarkkaa. Ollaan jouduttu muuntumaan ajan myötä.

Mikä on sellainen aihe, joka ei ole laulun arvoinen?

Ryyppääminen. Myöskään politiikasta en halua laulaa.

Mikä biisi on saanut sinut viimeksi herkistymään?

Reilu kaksi viikkoa sitten Tammerfestien aikana pubissa herkistyin Mamban ”Jäähyväiset” ja Juha Tapion ”Ohikiitävää” –kappaleista.

Yksi Nuorisopalvelu Balanssin hyvinvointiin liittyvistä koulutuksista on ”Höllääjät –stressikoulutus.” Mikä on sinun tapasi ottaa rennosti ja höllätä?

Puntti. Tää kesä on ollut tosi hyvä. On löytynyt hyvä Personal trainer. Armoton, entinen kilpabodarinainen. Käyn kuntopiirissä Tampereen kaupungin tiloissa. Tykkään kovasti, ammoniakki haisee ja rikkinäisiä verkkareita. Käyn myös säännöllisesti saunassa ja ajan skootteria. Minulla on myös välillä tapana maata pimeässä. Mietiskelen silloin asioita pimeässä. Käyn läpi keikkapaikkoja ja muistelen niitä. Sitten on valmis kun menee keikalle. Konserttikiertueen aikana käyn aina kävelyllä.

Mitä ajattelet tämän päivän nuorten haasteista? Mitkä ovat nuorten elämän suurimmat haasteet?

Mulla on itselläni 22 ja 19 –vuotiaat nuoret. 19-vuotiaalla on tänään eka työpäivä. Tuntuu hienolta. Hänellä oli kaksi kuukautta taukoa että ei ollut mitään. Silloin kun pääsin ammattikoulusta vuonna 81 niin kaikille oli töitä. Aina löytyi joku apumiehen homma. Mulle löytyi viemärihomma. Rutiinien ja rahan puute on haaste. Elämässä pitäisi olla säännöllisyys. Monen nuoren elämä on päämäärätöntä. Se ei ole reilua nuoria itseä kohtaan. Mulle elämän hienoimpia hetkiä on ollu työmailla itseäni 30 vuotta vanhempien seurassa oleminen.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Stina Girsin kysymys sinulle: ”Millainen on täydellinen kesäinen vapaapäiväsi?”

Tää on just semmonen päivä. Vielä kun pääsee ajamaan skootterilla ja hakemaan jäätelötötterön niin se on siinä.

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Onko sinulla joku rutiini jonka toistat joka kerta ennen ammattisuoritusta?