26.2.2017

Näyttelijä Monika Lindeman

Monika Lindeman, kuvalähde: MTV3.

Miten aloitit tänään päiväsi ja mitä kaikkea päivä pitää sisällään?

Tulin tavalliseen tapaan studiolle, vaihdoin roolivaatteet päälle, menin kahvihuoneeseen laittamaan itselleni puuron, otin kupin kahvia ja tallustin maskihuoneeseen meikattavaksi. Tänään mulla on 5 studiokohtausta, jonka jälkeen suuntaan Ryhmäteatterille Peer Gynt-näytelmän enskariin.

Olet tullut tunnetuksi erityisesti Salatuista Elämistä ja Linda Eerikäisen roolista. Mikä päivittäissarjan tekemisessä on parasta ja mikä haastavinta?

Parasta on ehdottomasti työporukka! Ilman mielettömän hyvää ilmapiiriä en varmasti olis viihtynyt näin kauaa! Haastavinta on pitkiksi venyneet kuvauspäivät, jotka pitävät sisällään paljon eri tunnetiloja vaativia kohtauksia. Toisaalta, ne eivät ole vaikeita, vaan nimenomaan haastavia ja niissä saa laittaa itsensä näyttelijänä likoon!

Mitä yhtäläisyyksiä ja mitä eroavaisuuksia löytyy sinun ja roolihahmosi välillä?

Ollaan Lindan kanssa molemmat aika kunnianhimoisia ja työnarkomaaneja? Eriäväisyyksiäkin löytyy. Lindalla on paljon enemmän luurankoja kaapissa kuin Monikalla. Hän myöskin salailee, jopa läheisiltä ihmisiltä, asioita! Mä rakastan puhua läheisten ihmisten kanssa asioista jotka mua painaa tai mietityttää. Linda tykkää myös oluesta, mä en!

Tervehtivätkö ihmiset kadulla enemmän Monikana vai Lindana?

Sekä että. Monesti ihmiset ihmettelee jos kävelen mieheni kanssa kaupungilla. Siihen heitetään usein ”Missäs Kari on?”

Millaisia tilanteita tai rooleja tahtoisit vielä näyttelijänä kokea?

Näyttelijä haluaa aina tehdä monia rooleja elämänsä aikana! Uskallan yleistää, koska se vaan on niin. Tottakai tiettyihin rooleihin kiintyy enemmän, mutta monipuolisuus on tämän työn hedelmä.
Vahvoja naisrooleja, niitä saisi kirjoittaa enemmän!

Millä tavalla ylläpidät hyvinvointia ja jaksamista?

Treenaan n. 4 kertaa viikossa eri lajeja: lenkkeilen, joogaan, nyrkkeilen ja tanssin! Koirien kanssa vietän myös aikaa.

Meillä on yhtenä Nuorisopalvelu Balanssin koulutusteeman positiivisuus. Millaisista asioista sinä löydät elämääsi positiivisuutta?

Ystävistä, perheestä, luonnosta, hyvästä ruoasta ja saunasta. Olen positiivinen ihminen ja yritän nähdä asioissa negatiivisten puolien sijaan positiivisen puolen. Asettaudun myös usein ihmisten ”saappaisiin” ja yritän nähdä asiat toisenkin osapuolen kannalta.

Millaisia lähitulevaisuuden projekteja sinulla on edessä?

Salkkarit kuuluu nyt isona osana elämääni, sarjan kuvaaminen vie paljon aikaa. Myös nettisarja Tuhmat tädit on saanut huikean suosion ja jatkamme tekemällä siitä myös toisen osan. Projekteja suuntaan ja toiseen on viritteillä, mutta niistä ei vielä sen enempää!

Jos sinulla olisi näyttelijänä valta vaikuttaa johonkin elämän epäkohtaan, mikä se olisi?

Tietysti tehdä maailmasta parempi paikka! Tasa-arvoisuus on tärkeää, eli siihen nyt ainakin panostaisin. Suomessa me ollaan jo aika hyviä siinä, mutta petrattavaa on! Maailmanlaajuisesti esim. naisen asema tietyissä uskonnoissa ja yhteiskunnissa on todella huonossa jamassa ja JOS voisin tehdä ihmeitä, nostaisin kaikki ihmiset samalle tasolle maahan, kulttuuriin ja uskontoon katsomatta.

Miten kannustaisit epävarmaa nuorta tarttumaan unelmiinsa?

Kannattaa aina unelmoida ja kasvaa aikuiseksi vain tietyissä asioissa. Positiivisuus, terveys ja omien unelmien tavoittelu on tärkeintä. Siihen tarvitaan usein myös ihmisiä ympärille jotka uskovat ja kannustavat. Kohtele myös muita ihmisiä niin kuin haluaisit sinua kohdeltavan. Etsi itsellesi rohkeasti harrastuksia ja kontakteja, jotka auttavat raivaamaan tietä kohti unelmiasi! Ja tärkein, usko itseesi!

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Jaakko Halmetojan kysymys sinulle: ”Mistä olet innostunut / inspiroitunut juuri tänään – miksi?”

Siitä että nukuin yöni eilisen joogan ansiosta erittäin hyvin ja olen valmis uuteen päivään! Cateringista löytyi myös lempipuuroani, rukouksiini on vastattu. ☺

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa?

Jos saisit asua missä tahansa maailman kolkassa, missä se olisi ja miksi juuri siellä?