26.8.2014

Laulaja ja lauluntekijä Aurora

Aurora

Mitäs kaikkea tyypilliseen arkipäivääsi kuuluu? Mahtuukos siihen muuta kuin musiikkia?

Päiväni menevät musiikin treenaamisen ja biisienteon lisäksi perheen kanssa. Paljon on ihan tavallista kotona puuhastelua, jonkin verran kotitoimiston pyörittämistä sekä esim. keikkoihin liittyviä juoksevia asioita. Meillä eletään ns.ruuhkavuosia, mutta koetan myös välillä käydä lenkillä tai joogata.

Mitkä voisivat olla kaikkien aikojen parhaita biisejä? Tai sellaisia, jotka tahdot laittaa soittimeen yhä uudelleen?

Kuuntelen niin paljon erilaista musiikkia, että kysymys on mahdoton! Mutta esim. Anoushka Shankar feat. Norah Jones & Karsh Kale – Easy, Ellie Goulding – My Blood, Sia – Eye of the Needle, Michael Jackson – Stranger in Moscow, Weather Report – Nubian Sundance.

Mistä aiheesta et missään nimessä tekisi biisiä?

Mielestäni mistä vaan voi tehdä biisin, mutta aiheen käsittelytapa vaikuttaa paljon! En kuitenkaan välitä esim. kuvailla biiseissä tarinan hahmojen seksielämää yksityiskohtaisesti. Minusta se on tylsää, koska sitä kuulee muutenkin jo liikaa. En tekisi myöskään biisiä kenenkään ystäväni tai perheenjäseneni yksityisasioista niin, että asiayhteyden tunnistaa liian hyvin. Biiseissä pitää olla aina mielikuvituslisää!

Jos voisit muuttaa maailmassa jonkin asian, mikä se olisi?

Poistaisin ihmisten tietämättömyyden ja ymmärtämättömyyden. Se ratkaisisi aika paljon!

Millainen olisi Auroran täydellinen vapaapäivä?

Olisi ihana herätä pitkien ja katkeamattomien yöunien jälkeen valmiille brunssille, juoda rauhassa pari isoa kuppia kahvia ja sen jälkeen olla rauhassa perheen kanssa. Voisin myös kutsua jonkun ystävän kylään syömään tai ehkä lähdettäisiin ulos syömään. Ja illalla katsomaan jonkun muun keikkaa!

Meillä on Nuorisopalvelu Balanssissa nuorille itsetuntokoulutus nimeltään ”Sisäinen säihke”. Miten määrittelisit – mitä voisi olla Sisäinen säihke?

Ehkä se on sitä, että osaa olla läsnä hetkessä ja omassa tilassaan, mitä ikinä tapahtuukaan. Taitoa antaa asioiden tulla, mennä ja virrata. Ja se myös näkyy kauas, jos joku osaa olla epäitsekäs ja ottaa muutkin huomioon! Ajattelen kuitenkin, ettei ihmisen tarvitse aina ”säihkyä”, riittää että tiedostaa missä mennään. Jos on huono päivä, niin sitten on, ja sillä mennään. Mutta silloin kun säihkyy, siitä kannattaa jakaa muillekin! Näitä asioita voi oppia hiljentymällä ja rauhoittumalla välillä, havainnoimalla miksi toimii niinkuin toimii.

Mitä ajattelet tämän päivän nuorten haasteista? Mitkä ovat nuorten elämän suurimmat haasteet?

Tulee mieleen kolme asiaa. Ensinnäkin nuorilla on kovat paineet astua liian aikaisin aikuisten saappaisiin, ja joskus ei ole muuta mahdollisuuttakaan. Toisekseen mediassa ja sosiaalisessa mediassa liikutaan usein harmaalla alueella jossa ei aina tiedä, tekeekö oikein tai mitä kohtaamistaan asioista pitäisi ajatella. Silloin menee helposti muiden mielipiteiden mukaan ja voi joutua vaikeuksiin aiheuttaessaan tietämättään itselleen tai muille harmia. Internet on paikka, jossa voi tulla vastaan mitä vain, ja sieltä löytyy kaiken hienon lisäksi myös ryhmiä joiden ajatusmaailmat ovat täysin käsittämättömiä tai sairaita. Medialukutaito olisi tärkeä asia oppia ennen kuin lähtee sinne seikkailemaan. Kolmas haaste itsenäistyvillä nuorilla on myös iso: muuttaa ensimmäiseen omaan kotiin asumaan. Voi tulla aika yksinäinen ja avuton olo jos on vaikka eri paikkakunnalla kuin kotijoukot. Rahankäyttö ja oman elämän pyörittäminen eivät ole mikään pikkujuttu!

Millaista on Auroran elämä 10 vuoden päästä?

Olisi hauska ajatella, että olen silloin vakiinnuttanut asemani suomalaisten pop-artistien joukossa. Ehkä että olen tuolloin jo astunut myös musiikkituottajan saappaisiin ja tehnyt paljon biisejä muille artisteille. Joka tapauksessa haluan olla tuolloinkin musiikkialalla. Voisin myös kirjoittaa muuta kuin lyriikkaa. Lapsetkin ovat vuosikymmenen kuluttua jo kaikki koulutaipaleella joten elämä on varmaan hyvin erilaista kuin nyt!

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan), Kaj Kunnaksen kysymys sinulle: ”Mitkä ovat maailman tärkeimmät sanat? Mitä sanoja pitäisi useimmin käyttää?”

Me, hyvä, kiitos, anteeksi, ei se mitään, rakastan sinua, olet ihana.

Oma kysymys seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Jos sinulla olisi kuukausi elinaikaa, mitä tekisit ja miksi?