21.10.2014

Laulaja ja lauluntekijä Arttu Wiskari

Arttu Wiskari

Mitäs kaikkea tyypilliseen arkipäivääsi kuuluu? Mahtuukos siihen muuta kuin musiikkia?

Tällä hetkellä olen päivisin poikani kanssa kotona kun vaimo opiskelee. Lähinnä leikkimistä, puistoilua ja normaalien rutiinien harjoittelua.

Mitkä voisivat olla kaikkien aikojen parhaita biisejä? Tai sellaisia, jotka tahdot laittaa soittimeen yhä uudelleen?

Ray Charles: Georgia on my mind, Vesa-Matti Loiri: Vanhoja poikia viiksekkäitä

Monet kappaleesi ovat vahvasti tarinallisia. Mistä ammennat niihin elämää?

Hyvistä keskustelutuokioista ja omien ystävien hauskoista tarinoista. Moni kappale saa idean jonkun hauskasta tarinasta.

Mikä on oma suosikkisi kappaleidesi joukossa? Entä onko joku biisi joka olisi saanut jäädä tekemättä?

Suosikkini on uudelta levyltä kappale ”Auto 265.”

Millainen olisi Arttu Wiskarin täydellinen vapaapäivä?

Täydellinen vapaapäivä on kiireetön. Minulla on aina tuhat hommaa jonossa, koska pääsen tekemään töitä vasta iltaisin kun vaimo palaa koulusta tai töistä.

Meillä on Nuorisopalvelu Balanssissa nuorille itsetuntokoulutus nimeltään ”Sisäinen säihke.” Miten määrittelisit – mitä voisi olla Sisäinen säihke?

Hieno nimi. Sisäinen säihke kuvaa hienosti omaa suhdettani musiikkiin. Esiintymisillä olen saanut kehitettyä itsetuntoani paremmaksi. Uskon, että kaikille löytyy se oma sisäinen säihke. Musiikki on minun.

Mitä ajattelet tämän päivän nuorten haasteista? Mitkä ovat nuorten elämän suurimmat haasteet?

Minulle isoin haaste oli löytää oma paikka/suunta heti peruskoulun jälkeen. Mielestäni nuoret laitetaan liian varhain tekemään päätöksiä, jotka vaikuttavat suureen osaan elämästä.

Esiinnyt tällä hetkellä television Voice of Kids -ohjelmassa. Miltä rupeama on tuntunut ja saammeko nähdä sinut siellä uudestaankin?

The Voice Kids on ollut erittäin mukava ja opettavainen reissu. Olen nauttinut jokaisesta kuvaushetkestä siellä! Toivotaan, että ohjelma jatkuu.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan), Anitta ”Iso A” Ahosen kysymys sinulle: ”Mitä luonteenpiirrettä haluaisit kehittää itsessäsi juuri nyt?”

Haluaisin kehittää itseäni olemaan hieman hillitympi tietyissä tilanteissa. Suuri suuni saa minut aika usein tilanteisiin, jotka harmittavat jälkeenpäin.

Oma kysymys seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Mikä aihe on sinun mielestä laulun arvoinen?