10.3.2016

Taitoluistelija Kiira Korpi

Kiira Korpi

Miten aloitit tänään päiväsi ja mitä kaikkea päivä pitää sisällään?

Aloitin päiväni keittämällä kahvia kotona ja syömällä aamupalaa. Sen jälkeen lähdin kaverini kyydissä Milanosta Bergamoon yhteen uuteen jäähalliin treenaamaan. Vaikka en enää kilpaile taitoluistelussa, treenaan silti lähes päivittäin, koska saan pääasiassa elantoni esiintymällä erilaisissa näytöksissä ympäri maailmaa. Kirjoittelen vastauksia tähän haastatteluun jäähallilla, mutta tästä kun pääsen kotiin niin suunnitelmissa on vielä mennä puistoon kävelemään ja illalla ulos syömään ja tanssimaan kavereiden kanssa.

Onko ollut haikeaa jättää taitoluistelijan kilpaura taakse ja miten elämä on sen myötä muuttunut?

Välillä on ollut haikeita fiiliksiä, mutta yllättävän vähän. Kilpailuja ja niihin treenaamista en koe kaipaavani oikeastaan ollenkaan, koska siihen liittyi mulla usein paljon stressiä ja tosi kurinalainen/itsekeskeinen elämäntyyli. Nykyään olen oppinut ottamaan elämän rennommin ja nauttimaan tästä hetkestä ilman että koko ajan mietin seuraavaa treeniä tai seuraavia kisoja. Ehkä kilpauran lopettaminen omalla kohdallani ainakin tähän mennessä on sujunut tosi vaivattomasti myös sen takia että pääsen edelleen tekemään sitä mitä rakastan eli luistelemaan, mutta treenaamisesta on hävinnyt sellainen pakon ja paineen tuntu ja tilalle tullut paljon lisää iloa ja luovuutta.

Mikä on paras muisto kilpauraltasi?

Helsingin EM-kisat 2009 kun kaaduin päin laitaa, mutta yleisö kannusti mua jatkamaan. Vaikka se kaatuminen tuntuikin kauhealta siinä hetkessä, jälkeenpäin se on noussut yhdeksi urani helmistä, koska siinä hetkessä tunsin että en luistele yksin vaan koko täyden katsomon kanssa.

Millaisia asioita odotat vuodelta 2016?

Uusia projekteja ja työjuttuja on tulossa melko paljon, ja niiden osalta odotan erityisesti sitä että pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin ja tekemään töitä porukassa. Poikaystäväni sai työsiirron Milanosta New Yorkiin, joten kotikaupunkini vaihtuu jälleen tänä syksynä. New Yorkissa asumista odotan hieman jännittynein mutta ehdottomasti innostunein fiiliksin. Uskon että siellä asuminen tulee olemaan ihan huikea kokemus.

Vaikutat positiiviselta ihmiseltä. Mikä on myönteisyyden salaisuus?

Ehkä se että yritän elää sopusoinnussa tämän hetken kanssa, eli en toivo olevani muualla kuin missä jo olen. Jos esimerkiksi huomaan että ajattelen jostain asiasta tai tilanteesta negatiivisesti, voin tiedostaa ne ajatukset ja tunteet, mutta jättää ne omaan arvoonsa. Mitä enemmän olen oppinut elämään myötäillen tätä kuluvaa hetkeä ja olemaan ajattelematta, sitä enemmän sisäistä rauhaa ja iloa tunnen. Se ei todellakaan ole aina helppoa, koska joskus jotkut negatiiviset tunnetilat tai ajatukset ottavat ikään kuin vallan itsestä, mutta mitä enemmän pystyn tiedostamaan näitä pinttyneitä ajatusmalleja sitä vähemmän niillä on otetta musta.

Millaisen unelman tahtoisit vielä elämässäsi toteuttaa?

Haluaisin matkustaa Afrikkaan ja Australiaan joskus. Laskuvarjohyppy olisi kiva päästä tekemään. Lapsen saaminen jossain vaiheessa on myös yksi haave. Mutta oikeastaan vaikka mikään näistä ei toteutuisi, koen että voisin olla silti yhtä onnellinen.

Millaisesta asiasta sait viimeksi onnistumisen tunteen?

Se kun muistin ja sain aikaiseksi vihdoin vastata tähän haastatteluun, pahoittelut että siinä kesti. 🙂

Miten kannustaisit epävarmaa nuorta tarttumaan unelmiinsa?

Sussa on jo kaikki mitä tarvitset, luota siihen. Sun ei tarvitse pinnistellä eikä ponnistella tai tehdä mitään erityistä ”päästäksesi perille” (eli esim. saavuttaaksesi oman tai muiden hyväksynnän). Oot perillä ja just hyvä jo nyt, just sellaisena ihanan epätäydellisenä ihmisenä mitä me kaikki ollaan. 🙂

Mikä on paras muistosi omilta lapsuusvuosilta?

Vaikea sanoa mitään yhtä, mutta ehkä esim. joulupöydässä yhdessä syöminen tai juhannuksena mökillä leikkiminen ja saunominen. Sellaiset perheen ja/tai ystävien kanssa vietetyt yhdessäolon hetket kun kenelläkään ei ole mihinkään kiire ja kaikki on oikeasti läsnä.

Jos saisit olla viikon ajan joku muu henkilö, kuka olisit ja missä?

Tämä ei ole henkilö, mutta haluaisin mieluiten olla koira, ihan missä vaan, mutta mieluiten ehkä kodissa, jossa olisi paljon tilaa ja piha sekä rakastavat omistajat. Olisi vapauttavaa vaan temmeltää menemään ja kohdata elämä sellaisena kuin se tapahtuu ilman huolia tai ihmismielen luomaa painolastia.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Ida Boisin kysymys sinulle: ”Jos saisit valita kolme asiaa mitä ottaisit autiolle saarelle, mitä valitsisit ja miksi?”

Hyvän ystävän, jotta olisi seuraa. Hyvän kirjan, jotta olisi mielekästä tekemistä. Puhdasta vettä juotavaksi siltä varalta etten heti löytäisi sitä saarelta.

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa?

Mitkä olisivat viisi asiaa, joista olet eniten kiitollinen just tällä hetkellä?