24.6.2016

Hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg

Jutta Gustafsberg

Miten aloitit tänään päiväsi ja mitä kaikkea päivä pitää sisällään?

Aloitin päiväni tänään pomppaamalla ylös sängystä heti kun kello soi, laitoin kahvin tippumaan, ulkoilutin Veikko-koiran ja sekoitin aamupalaksi ihanan smoothien. Päivä pitää sisällään toimistohommia, palavereita ja vähän kuvaushommaakin mahtuu sekaan.

Olet ehtinyt tehdä urallasi vaikka mitä poliisin ammatista hyvinvointivalmennukseen. Millaisia ovat tähänastisen työurasi kohokohdat?

Kyllä ehdoton kohokohta on ollut se, kun FitFarm sai alkunsa. Aloitimme Mentulan Jarin kanssa FitFarmin nettivalmennukset ensin ihan ilmaisina pienessä mittakaavassa ja laajensimme sitä mukaa, kun huomasimme, miten paljon pystyimme auttamaan ihmisiä ja kysyntää oli.

Millainen on hyvinvointiyrittäjän tavallinen päivä?

Tavallista päivää ei oikeastaan ole, koska päivät vaihtelevat tosi paljon, välillä saatan ravata päivän kuvauksista toiseen, välillä taas vietän koko päivän toimistolla FitFarmin porukan kanssa tulevaa suunnitellen.

Millaisiin hyvinvointia edistäviin asioihin ihmiset eivät panosta tarpeeksi ja mitkä asiat ovat hyvällä mallilla?

Hyvällä mallilla on se, että hyvinvointi tuntuu olevan nyt kaikkien huulilla: on ”trendikästä” panostaa omaan terveyteen. Samoin pidän hyvänä sitä, että aletaan enemmän ja enemmän puhua kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, johon kuuluu fyysisen hyvinvoinnin lisäksi myös henkinen puoli. Enemmän saataisiin kuitenkin vielä panostaa nimenomaan tähän henkiseen puoleen ja esim. lepoon ja stressin käsittelemiseen – ihmiset tuntuvat olevan nykyisin melko kireällä.

Millaisia ovat epäterveellisimmät paheesi?

En koe että mulla olisi mitään paheita, koska en enää vedä mitään tiukkaa linjaa ruokavalion tai treenin suhteen, sallin itselleni vähän kaikkea. Jos nyt jotain pitää sanoa niin lakut ja punaviini, mutten pidä niitä kyllä yhtään pahoina.

Millaisesta asiasta koit viimeksi innostusta?

Olemme alkaneet järjestää Mielen Päällä –retriittejä, joihin voi lähteä rauhoittumaan ihan omien ajatusten kanssa sekä joogaamana ja meditoimaan. Puhelimet pistetään kiinni ja annetaan aikaa itselle. Tästä olen ihan super innoissani!

Mitkä asiat saavat sinut suuttumaan?

Valittaminen ja negatiivinen meininki muutenkin saavat mut kyllä näkemään punaista. Asioihin voi vaikuttaa tosi paljon ihan sillä että edes yrittää nähdä asiat positiivisesti, joten jatkuva narina saa karvat nousemaan pystyyn.

Millaisen unelman tahtoisit vielä elämässäsi toteuttaa?

Kyllä mulla sellainen unelma olisi ihanasta, omasta lomapaikasta jossain lämpimässä…

Miten kannustaisit epävarmaa nuorta tarttumaan unelmiinsa?

Rohkeasti unelmia kohti! Unelmat voivat tuntua kaukaisilta, mutta kun lähtee ensin miettimään tavoitteita, joita kohti lähteä, jotta joskus pääsisi unelmiinsa, kokonaisuus on jo helpommin pureskeltava. Ja kun näitä tavoitteita pilkkoo taas pienempiin välitavoitteisiin, ollaan jo askeleen lähempänä. Rohkeasti siis, mutta pienin askelin.

Mikä on paras muistosi omilta lapsuusvuosilta?

En tiedä, onko nyt paras muisto, mutta muistan että olin jo lapsena kova yrittämään. Myin itse tekemiäni käsitöitä ja muutenkin puuhasin kauppaa.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Sandhjan kysymys sinulle: “Mitä tekisit jos voittaisit miljoonan?”

Ensin huutaisin jee ja sitten miettisin, että ehkä tuohon lomapaikkaan lämpimässä voisi laittaa.

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa?

Miten rentoudut?