24.3.2016

Näyttelijä Johanna Puhakka

Johanna Puhakka. Kuva: MTV3.

Miten aloitit tänään päiväsi ja mitä kaikkea päivä pitää sisällään?

Tänään päiväni alkoi mukavan laiskasti, vasta puoli kymmenen aikaan koska töitä olisi vasta puolen päivän jälkeen. Maanantai piti sisällään treenit studiolla ensi torstain hieman normaalia haastavammasta kohtauksesta parin kollegan kanssa. Illalla minulla olisi tanssitunti jonka joudun valitettavasti tänään skippaamaan flunssan takia. Joten ilta menee rennosti kotona oloa parannellen.

Näyttelet Salatuissa Elämissä. Mikä on päivittäissarjan tekemisessä hauskinta ja mikä haastavinta?

Meillä on töissä aivan ihana ja rento työryhmä jossa läppä lentää. Töihin on aina kiva mennä! Hauskaa on myös tehdä roolihahmolleni Alissalle tyypillisiä näpäytyksiä ja töksäytyksiä, on tavallaan kiva hypätä täysin erilaisen tyypin saappaisiin. Haastetta on tiukan kuvausaikataulun takia tunnetilasta toiseen hyppäämisessä. Esimerkiksi kun vakavan ja herkän itkukohtauksen jälkeen pitääkin päästä heti nopeasti toiseen ääripäähän vaikka Alissamaisesti kiukuttelemaan ja tylyttämään, tarvitaan sillon enemmän henkistä tsemppiä.

Onko työpäivän jälkeen helppo irtautua roolihahmosta vai seuraako Alissa mukaan vapaa-ajalle?

Erittäin helppo irtautua! Työpäivän jälkeen Alissan vaatteet jäävät rekkiin ja Johannan vaatteet puetaan päälle. Siinä vaiheessa on yleensä karistettu Nikkismäiset piirteet pois 🙂

Onko Alissassa piirteitä, joita tahtoisit myös itsellesi tai joita et ainakaan tahtoisi?

Alissa on isänsä kaltainen kieroilija joka on tottunut vaan parhaaseen laatuun. Alissa puhuu ihmisille välillä todella tylysti, sitä piirrettä en itseeni missään nimessä haluaisi. Roolihahmoni vaatetyylistä tykkään, eli muutamat kengät ja takit voisin hänen vaatekaapista ottaa.

Millaisia muita asioita elämääsi kuuluu Salkkareiden lisäksi?

Vapaa-aikani kuuluu poikaystävän ja kavereideni kanssa, epäsäännöllisen säännöllinen salitreeni ja tanssin parissa.

Mikä on nopein tapa saada sinut iloiseksi tai suuttumaan?

Mulla menee tosi nopeasti kuppi nurin teknologian kanssa joka ei toimi. Iloiseksi minut saa omien rakkaiden läheisten seura ja hyvä musiikki 🙂

Millaisen unelman tahtoisit vielä elämässäsi toteuttaa?

Haluaisin päästä sisään Teatterikorkeakouluun, ja kouluttautua ammattinäyttelijäksi. Se on ollut monta vuotta jo unelmana.

Millaisesta asiasta sait viimeksi onnistumisen tunteen?

Töissä sain viimeksi onnistumisen tunnetta ohjaajan kehuista.

Miten kannustaisit epävarmaa nuorta tarttumaan unelmiinsa?

Mikään ei tule itsestään, mutta hyvällä asenteella pääsee jo pitkälle. On unelmasi sitten päästä oikikseen tai maailmanympärysmatkalle tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja sisua. Työnteolle pitää muistaa antaa vastapainoksi huvia.

Mikä on paras muistosi omilta lapsuusvuosilta?

Ihania muistoja on paljon! Tulen ikuisesti muistamaan kun perheeni kanssa ajoimme Euroopan halki asuntovaunu automme perässä Italiaan asti. Se reissu kesti melkein koko kesän.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Kiira Korven kysymys sinulle: ”Mitkä olisivat viisi asiaa, joista olet eniten kiitollinen just tällä hetkellä?”

Rakkaus, perhe, ystävät, terveys ja työ jota rakastan (Mikä ei tunnu työltä!)

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa?

Millaiset olisivat unelmiesi treffit?