25.1.2016

Laulaja ja lauluntekijä Ida Bois

Ida Bois

Miten aloitit tänään päiväsi ja mitä kaikkea päivä pitää sisällään?

Heräsin aamulla klo 5, join aamukahvit ja painuin töihin. Nyt vastailen maileihin ja valmistaudun uuden biisin, ”Meistä molemmat”, julkaisuun.

Mikä on aihe, joka olisi tässä ajassa erityisen paljon laulun arvoinen?

Ihmiselämä. Se sisältää niin paljon, ja jokainen on niin erilainen. Tavallaan ihmisen itsensä näköinen, ja tavallaan hassujen sattumien summa. Mä myös uskon että kaikki tää nivoutuu lopulta yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi, ja tuolla on Yksi, jolla on kaikki kontrollissa ja joka tietää vastaukset kaikkiin meidän kysymyksiin.

Millaisia asioita odotat vuodelta 2016?

Mun viime vuosi oli ylä- ja alamäkien vuosi. Alkuvuonna julkistettiin UMK-kisaajat, joista yksi olin minä. Vuosi alkoi isolla hypellä ja tapahtui tosi tosi paljon hyvää ja jännittävää, ja sitten meidän henkilökohtaisessa elämässä tosi rankkojakin juttuja. Mulla on semmoinen tunne, että nyt alkaa, ei rauhallisempi, mutta jotenkin tasaisempi vuosi. Mulla on tulossa uusia biisejä, seuraava julkaistaan jo 10.1.2016. On tulossa mielenkiintoisia fiittejä uusiin biiseihin ja muita jänniä uutisia, joista on kiva kertoa tiputellen 🙂

Mikä on maailman kaunein sana?

Laulu.

Mistä asiasta yllätyit viimeksi positiivisesti?

Tänään kun kohtasin vanhan tutun pitkästä aikaa!

Millä tavalla valmistaudut edessä olevaan keikkaan? Onko joitain rutiineja?

Yleensä mä pyrin laulamaan paljon ennen keikkaa. Monet voi ajatella että siitä lähtee ääni, mutta päinvastoin kun laulaa semmoisia turvallisella äänialalla meneviä biisejä, eikä yritä liikaa, ääni avautuu vähitellen. Mä en myöskään syö tai juo kahvia muutamia tunteja ennen laulamista.

Millaisesta asiasta sait viimeksi onnistumisen tunteen?

Viikko sitten kun me tehtiin kaverin kanssa muutamassa tunnissa tosi mieletön aihio uudelle biisille. Viime aikoina biisit on näyttänyt tarvitsevan aikaa kypsyä, mutta oli hauskaa että kerrankin tapahtui jotain nopeesti ja oltiin tosi tyytyväisiä lopputulokseen.

Millaisena näet elämäsi 10 vuoden kuluttua?

Mä oon nyt 27-vuotias, mulla on jo kolme lasta, mä oon sairaanhoitaja ja teen niitä päivätöinä, ja sitten mulla on tää musaharrastus. Voisi sanoa että mä oon tällä hetkellä 80% sairaanhoitaja ja 20% muusikko työajankäytöllisesti, mitä se sitten ikinä tarkottaakaan. Joskus en ihan osaa sanoa että mitä on 10 vuoden päästä eri lailla, vai olisiko niin että arki on samantyyppistä, mutta lapset isompia ja (toivottavasti) sekä sairaanhoitajan että muusikon ura olisi mennyt eteenpäin? Mutta olin mä missä tahansa ja tein mitä tahansa, niin mä toivon että osaan nauttia tästä hetkestä, oon tehnyt sellaisia valintoja, jotka on kestänyt aikaa.

Yksi Nuorisopalvelu Balanssin hyvinvointiin liittyvistä koulutuksista on ”Höllääjät -stressikoulutus.” Mikä on sinun tapasi ottaa rennosti ja höllätä?

Mä ostan hirveen kasan herkkuja, katon jotain aivot narikkaan -leffaa tai luen hyvää kirjaa (mä oon maailman suurin historiallisten romaanien kuluttuja!!).

Mitä ajattelet tämän päivän nuorten haasteista? Mitkä ovat nuorten elämän suurimmat haasteet?

Nuorella on tosi iso vastuu tänä päivänä omasta elämästään. Ennen ihmisellä oli selkee rooli: jos sun isä oli kirvesmies, susta tuli kirvesmies. Jos nainen meni kirvesmiehen kanssa naimisiin, niin siitä tuli kirvesmiehen vaimo. Kaikilla oli yhteiskunnassa paikkansa, vaikka ne olikin välillä tosi rankkojakin. Ihminen pystyi luottaa kuitenkin, että Jumala (tai kohtalo) on valinnut näin, ja siksi siihen oli tyydyttävä. Tänä päivänä ihminen joutuu lapsesta asti valitsemaan itse. Jos teet huonoja ratkaisuja, et voi syyttää ketään muuta kuin itseäsi. Koko elämän ajan ihminen on tuhansien ratkaisujen edessä, joita sä teet niillä tiedoilla ja voimavaroilla mitä millonkin on. Samaan aikaan some on täynnä ”täydellisiä ihmisiä ja täydellisiä elämiä”, jollaista kellään ei kuitenkaan oikeesti oo. Ei ihme että tänä päivänä on niin paljon masennusta, kun miettii että sulla on yksi elämä ja voi olla ettet tiedä 30-vuotiaanakaan mitä varten sä oot täällä, tai että onko tässä yhteiskunnassa sulle paikkaa ollenkaan! Jonkun pitäisi sanoa nuorille, että on vaan epätäydellisiä ihmisiä, jotka tekee parhaansa! Se riittää!

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Pekka Simojoen kysymys sinulle: “Mikä on huikein unelmasi, jonka aiot toteuttaa??”

Mun huikein unelma on tehdä sellainen biisi, josta tulee niin tunnettu biisi, että kaikki tietää sen, vaikka ne ei edes tietäisi tekijää 😀 Eli tehdä ikivihreä!

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Jos saisit valita kolme asiaa mitä ottaisit autiolle saarelle, mitä valitsisit ja miksi?