17.12.2014

Bändi Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki

Mites teidän päivänne käynnistyi tänään? Mitä aamurituaaleihinne kuuluu vai onko sellaisia?

Päivä käynnistyi tänään siten, että lähdimme ajamaan aamulla klo 7.00 kohti Imatraa. Meillä on Kiitos ei ole kirosana –albumin konserttikiertue juuri käynnissä. Tänään torstaina keikka on tosiaan Imatralla, huomenna Vuokatissa, ja lauantaina toinen keikka Vuokatissa ja yöllä Himoksella. Kiirettä siis pitää – hyvä niin.

Nuoresta iästänne huolimatta olette ehtineet saavuttaa jo paljon. Mikä on ollut menestyksenne salaisuus?

Suurimpana tekijänä on, että musiikkimme koskettaa laajaa kuulijakuntaa. Hyvät melodiat, tarinapohjaiset tekstit, oma soundi ja nuoruuden energia! Pitkäjänteisyyttä ja ahkeruutta voidaan pitää myös tärkeänä osana kehitystämme. Keikkoja on takana yli 550, ja albumeja olemme tehneet viisi.

Miten biisit syntyvät? Paljonko mietitte niitä yhdessä bändin kanssa?

Bändin kitaristit minä Leo Hakanen ja Jere Marttila säveltävät pääosan biiseistä. Elli Haloo tekee sanoitukset. Elli on myös säveltänyt muutaman kappaleen.

Olen käsittänyt, että teillä on hyvä fanikulttuuri. Millaisia ovat parhaat muistot faneistanne?

Fanit ovat meille kaikki kaikessa! Pyrimme olemaan mahdollisimman paljon heidän kanssa vuorovaikutuksessa keikoilla. Välillä ihmiset tulevat kertomaan tarinoitaan, joissa joku meidän kappaleista on auttanut pääsemään jonkun vaikean elämäntilanteen yli. Se on parasta mitä musiikilla voi saavuttaa.

Mikä on paras keikkamuistosi? Entä kauhein mahdollinen?

Jokainen keikka on ainutlaatuinen kokemus. Kun perustimme tämän bändin, unelmana oli päästä esiintymään Kehä III:sen ulkopuolelle. Tavoitteiksi asetimme keikat Tavastialle, Provinssirockiin, Ruisrockiin ja Ilosaarirockiin. Nyt nämä kaikki ovat toteutuneet! Asetamme jatkuvasti uusia tavoitteita ja unelmia, jotta kehitystä tapahtuu. Kommelluksiakin on joskus sattunut. Kerran keikalla meni sähköt poikki, se oli aika katastrofaalista.

Mitä katsotte televisiosta?

Telkkaria ehtii nykyään katsoa aika vähän, koska olemme vuodessa 150 päivää tien päällä. Viimeisin sarja, jota olemme keikkabussissa katsoneet on Foo Fighters Sonic Highways –dokumenttisarja. Upea kokonaisuus, jossa käydään läpi Amerikan musiikkihistoriaa, joiden pohjalta FF tekee biisejä eri kaupungeissa.

Meillä on Nuorisopalvelu Balanssissa nuorille itsetuntokoulutus nimeltään ”Sisäinen säihke.” Miten määrittelisit – mitä voisi olla Sisäinen säihke?

Se on palo, joka pitää löytää, jotta siitä kasvaa roihu. Se roihu pitää suunnata niihin asioihin, jotka kiinnostavat. Meidän kohdalla se on musiikki.

Mitä ajattelet tämän päivän nuorten haasteista? Mitkä ovat nuorten elämän suurimmat haasteet?

Omaan itsenäiseen aikuiselämään astuminen on haasteellista. Kilpailu opiskelu- ja työpaikoista on kovempaa kuin koskaan. On hyvä yrittää olla positiivinen, koska se voi tuoda yllättäviäkin mahdollisuuksia eteen.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan), Eppu Normaalin Juha Torvisen kysymys teille: ”Oletteko hyvien vai pahojen puolella?”

Maailma on tehty meitä kaikkia varten, eikä kiitos ole kirosana.

Oma kysymyksenne seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa.

Kuka voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden tällä kaudella?