11.8.2016

Laulaja-lauluntekijä Ellinoora

Ellinoora

Miten aloitit tänään päiväsi ja mitä kaikkea päivä pitää sisällään?

Heräsin keikkaviikonlopun ja epätavallisen sunnuntaikeikan jälkeen suhteellisen aikaisin laittamaan albumini tekstejä, kiitoksia ja tekijätietoja eteenpäin. En vieläkään oikein ymmärrä että kolmen vuoden työ ja koko elämän kestänyt odotus palkitaan ihan pian kun debyyttialbumini julkaistaan 16. syyskuuta. Muuten tämä maanantai menee kyseisten asioiden kanssa säätäessä, yksi biisi on vielä pöydällä. Tykkään haasteista.

Mitä asioita voisi kuulua unelmiesi kesäpäivään?

Kiireettömyys, aurinko, tärkeitä ihmisiä, jäätelöä ja joku ihana mesta meren lähellä missä voi makoilla viltillä.

Voiko musiikilla mielestäsi vaikuttaa ja millaisiin asioihin tahtoisit vaikuttaa?

Voi. Musiikilla on äärimmäisen suuri voima. Parhaimmillaan se pukee sanoiksi tunteet joista olisi muuten hankala ääneen puhua. Haluan omalla tekemiselläni tuoda valoa ja toivoa ajoittain synkkään maailmaan. Mua kiinnostaa tosi paljon ihmiselämän mutkikkaat tarinat.

Keitä ovat musiikilliset esikuvasi?

Kuuntelen musaa aika laidasta laitaan. Eniten inspiroidun suurista naisäänistä, kuten Amy Winehousesta, Adelesta, Elle Kingistä, Siasta ja Aretha Franklinista. Spotifysoittolistoiltani kuuntelen tällä hetkellä eniten Jack Garrattia, Halseyta, Imagine Dragonsia, Mumford & Sonsia ja Bon Iveriä. Suomenkielisistä puhuttelevat mm. Eppu Normaali, Olavi Uusivirta, Topi Saha ja Chisu.

Millaisia ovat parhaat keikkamuistosi?

Tänä kesänä ovat syntyneet parhaat. Meillä on ollut ensimmäinen iso festari/keikkakesä. Kohokohtina mainittakoon Provinssi, Ruisrockin Rantalava ja synnyinkaupunkini festivaali Qstock. Hurjin tunne on kun ihmismassa laulaa sun kirjoittamaa biisiä hävyttömän kovaa mukana. Parhaat keikat ovat kollektiivisia kokemuksia artistin, bändin ja yleisön kesken.

Millaisesta asiasta koit viimeksi innostusta?

Ehkä suurin innostumisen tunne on tullut siitä että olen viimein kaiken stressin keskeltä tajunnut että saan ihan oikeasti tehdä työkseni sitä mistä olen aina haaveillut. Keikoilla unohdan kaikki murheet. Lisäksi, pieni asia minkä olen itsessäni huomannut on että kahvin suurkulutus on vaihtunut teehen!

Mitkä asiat saavat sinut suuttumaan?

Ylimielisyys ja kusipäisyys. Yleisesti huono käytös. Välillä mua huolestuttaa tuo sosiaalisen median tuoma suora kommentointi, että onko ihmisillä oikeasti kaikki ihan hyvin kun koetaan että esimerkiksi toisten kuviin voi kirjoittaa ihan mitä tahansa negatiivista. Kommentointi on toki hyvää kanssakäymistä, mutta toivon että esimerkiksi vanhemmat valistais lapsiaan enemmän siitä että peruskunnoitus ja kohtelias käytös toista ihmistä kohtaan säilyis myös netissä.

Millaisen unelman tahtoisit vielä elämässäsi toteuttaa?

Kai mun suurin missio ja unelma on elää vilpittömän onnellista elämää. Toivon että teen hienoja lauluja vielä kymmenen vuoden päästä.

Miten kannustaisit epävarmaa nuorta tarttumaan unelmiinsa?

Kannustaisin kokeilemaan juttuja rohkeasti. Oman jutun etsiminen vie aikaa, eikä ihminen ole koskaan valmis. Ei pidä pelätä kaatumisia tai epäonnistumisia. Pitää tehdä määrätietoisesti töitä ja uskoa itseensä, silloinkin kun kukaan muu ei usko.

Mikä on paras muistosi omilta lapsuusvuosilta?

Näitä on niin monia. Tykkään luonnosta, mökkeilystä ja reissaamisesta joten vastataan että useat lapsuuden kesät jotka sain viettää kyseisiä juttuja harrastaen, ilman huolta huomisesta.

Edellisen haastateltavan (kuukauden vieraan) Jutta Gustafsbergin kysymys sinulle: ”Miten rentoudut?”

Pitkillä aamulenkeillä, kuuntelen yleensä haastatteluja YlePuheelta. Vapaailtoina käyn usein katsomassa muiden keikkoja joista saa hyvää fiilistä.

Oma kysymyksesi seuraavalle haastateltavalle, jonka henkilöllisyys vielä pimennossa?

Mikä tekee sinut onnelliseksi?